Vrouwenacht rechtstreeks naar roeifinale

De Nederlandse vrouwenacht plaatste zich vandaag voor de finale van het roeitoernooi. De vrouwen Venema, Ter Beek, Penninx, Van Dishoeck, Van Nes, Appeldoorn, Westerhof, Meijer en stuurvrouw Quik lieten onder meer Canada en de Verenigde Staten achter zich en zijn kanshebber voor een podiumplaats. Als eerste van de negen Nederlandse roeiploegen haalde de vrouwenacht de finale. Successen waren er vandaag ook voor de Twente Vier (lichtgewicht vier-zonder-stuurman) en de dubbelvier open klasse. Zij kwalificeerden zich met tweede plaatsen voor de halve finales. De dubbeltweeteams lichtgewicht mannen en vrouwen krijgen woensdag een herkansing. Dat lot is ook de Holland Acht beschoren. De titelverdediger eindigde als derde achter Kroatië en de VS. De vijfde tijd in totaal bood hoop. Over het algemeen was het Nederlandse optreden bevredigend.