Voorbeschouwing: tennis mannen en vrouwen

Voor de meeste tennissers zijn de Olympische Spelen slechts bijzaak. Daarom ontbreken de nummers één van de wereld bij de mannen (Pete Sampras) en de vrouwen (Martina Hingis) op het olympische toernooi in Sydney, dat morgen begint. Ook Andre Agassi zei af voor de Spelen. De afwezige Richard Krajicek vertolkte de weerzin van de toptennissers tegen de Spelen nog het beste. ,,Ik ben opgegroeid met de grandslams, met Wimbledon. Die toernooien winnen, is het hoogst haalbare. Je kunt een gouden medaille echt niet vergelijken met een grandslamtitel.''

Het toernooi in Sydney werd dan ook geteisterd door diverse afmeldingen. De ranglijst bij de mannen wordt nu aangevoerd door US Open-kampioen Marat Safin. De grootste favoriet komt uit Australië: de 19-jarige Lleyton Hewitt. De Zweed Magnus Norman zou wel eens zijn grootste concurrent kunnen zijn. Bij de vrouwen lijkt niemand in staat Venus Williams van een triomf af te houden. Haar landgenote Lindsay Davenport is de vrouw voor een zilveren medaille.

Nederland is alleen vertegenwoordigd bij de vrouwen, omdat Siemerink geen wildcard kreeg en Krajicek zijn neus ophaalt voor een gouden medaille. Miriam Oremans, Kristie Boogert en Amanda Hopmans zullen op het olympisch park in Homebush Day waarschijnlijk weinig presteren.

Prognose mannen: 1. Hewitt (Aus), 2. Norman (Zwe), 3. Kafelnikov (Rus).

Prognose vrouwen: 1. Venus Williams (VS), 2. Davenport (VS), 3. Dementieva (Rus).