Tv-presentatrice Yates overleden

De vroegere Britse televisiepresentatrice Paula Yates is gistermorgen dood aangetroffen in haar huis in Londen. De doodsoorzaak is onbekend. Ze leed al enige jaren aan depressies en was daarvoor kort geleden nog in behandeling. Yates is veertig jaar geworden. Zij is getrouwd geweest met zanger Sir Bob Geldof, bekend van de actie Live Aid in 1985 voor Ethiopië, bij wie ze drie kinderen had. Na de breuk met Geldof was zij drie jaar lang de vriendin van zanger Michael Hutchence van de popgroep INXS. Hutchence heeft in november 1997 in Sydney zelfmoord gepleegd. Yates werd in de jaren tachtig beroemd als presentatrice van het muziekprogramma The Tube op Channel 4, een Britse commerciële zender waarbij ze niet zolang geleden nog meewerkte aan het programma The Big Breakfast. Zij heeft zo'n tien boeken met onthullingen over popsterren geschreven.