TE KOOP

Afwasbare telefoon

Ericsson R310s, water-, schok- en stofbestendige mobiele telefoon. Prijs afhankelijk van abonnement. Info bij GSM-winkels of www.ericsson.nl.

Voor nieuwe generaties mobiele telefoons is klein het toverwoord. Het belangrijkste nadeel daarvan is dat veel GSM's ook fragieler worden. Voor al diegenen die de GSM om de haverklap kapot laten vallen of de telefoon op de wandel- of kampeertrip willen meenemen, komt Ericsson met de R310s: een stevige water-, stof- en schokbestendige GSM.

De telefoon heeft een magnesium frame, een gedeeltelijk rubberen buitenkant en een inwendig membraam. Het toestel is regenbestendig en kan onder de kraan worden schoongemaakt. Verder heeft de telefoon, leverbaar in vier kleuren, de gebruikelijke functies: onder meer SMS, Voice Dialing en trilalarm. De GSM is wel vrij groot uitgevallen: 1313325 mm. Even in de binnenzak steken is er dus niet bij.

J. Brommer van wandelsportvereniging De Vrolijke Stappers uit Rotterdam ziet er het nut wel van in. ,,Veel wandelaars gebruiken tegenwoordig een GSM. Het lijkt me dan ook wel handig onder zwaardere weersomstandigheden.''

Miniscooter

Elektronische miniscooter. Prijs ƒ4395. Te koop bij wielerspeciaalzaken. Info: 0168-476110 en www.mp-products.nl.

De scooter, step en aanverwante kleinere vervoersmiddelen zijn in opmars. Wie wel eens probeert zijn auto in een willekeurig stadscentrum te parkeren weet waarom. De laatste toevoeging aan het assortiment is de `6 punto 8', een elektronische miniscooter.

De miniscooter heeft een aluminium frame en haalt een maximumsnelheid van 24 km per uur. De actieradius met een volle accu ligt tussen de 25 en 30 kilometer. De afmetingen bij gebruik zijn: 12010251 cm.

Verder is het scootertje uitgerust met remmen, voor- en achtervering, verlichting, claxon en een `boost'-knop die het voertuig extra vermogen geeft als er bergop gereden moet worden.

De 6 punto 8 wordt door middel van een contactslot op het elektronische dashboard en een geïntegreerd stuurslot beveiligd tegen diefstal. Het voertuig is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Een helm dragen is niet verplicht, het afsluiten van een verzekering wel.

Filebioscoop

Panasonic Car DVD, DVD-speler voor in de auto. Prijs ƒ2899. Prijs LCD-monitor: ƒ2399. Prijs surroundprocessor: ƒ1799. Info: Panasonic 070-3314500.

Met de recente problemen rond de hoge brandstofprijzen in het achterhoofd is het allicht geen slecht idee om voor wat extra vermaak in de auto te zorgen. Panasonic introduceert een DVD-videospeler voor in de auto. Voor de vele uren in de file of blokkade.

Het Panasonic Car DVD systeem bestaat uit drie componenten: een DVD-speler, een 7 inch kleuren LCD-monitor en een digitale surround processor. De monitor wordt in de achterzijde van de voorstoel geplaatst. Het is tevens mogelijk diverse schermen te plaatsen in de auto. Het geluid wordt voortgebracht over zes kanalen. Indien de digitale surround processor wordt geplaatst kan ook dolby digitaal en dts geluid worden verkregen.

De DVD kent de gebruikelijke voordelen boven de `aloude' videorecorder bij het afspelen van een film: scherper beeld en vele toeters en bellen zoals keuze uit 32 talen voor de ondertiteling. op de DVD-speler kunnen ook gewone muziek-cd's afgespeeld worden. De monitor kent de verhouding 16:9.