Samaranch weduwnaar

Na de dood van de echtgenote van IOC-voorzitter Juan Antonio Samaranch, Maria Teresa Salisachs-Rowe, hebben de olympische vlaggen in Sydney gisteren een etmaal halfstok gehangen. In het atletendorp werd tijdens de dagelijkse bijeenkomst van de chefs de mission een minuut stilte in acht genomen.

Samaranch verklaarde in zijn woonplaats Barcelona dat hij nog een deel van de Olympische Spelen zal bijwonen.

Samaranch was op de eerste dag van de Spelen, zaterdag, naar huis vertrokken omdat de gezondheidstoestand van zijn 67-jarige vrouw, die al geruime tijd aan kanker leed, was verslechterd. In het vliegtuig op weg naar Spanje kreeg de voorzitter te horen dat zijn echtgenote was overleden.

Vandaag woonden in Sydney in totaal driehonderd mensen, onder wie IOC-leden, een kerkdienst bij ter nagedachtenis van mevrouw Samaranch. Vice-voorzitter Dick Pound neemt tot de terugkeer van Samaranch in Sydney diens taken waar.