'Lufthansa koopt KLM-partner Eurowings'

De grootste Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa wil KLM-partner Eurowings overnemen. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel. Eurowings is de op twee na grootste vliegtuigonderneming in Duitsland. Volgens het weekblad beslist de raad van toezicht van Lufthansa woensdag over de overname. Eurowings, dat zijn hoofdkantoor in Dortmund heeft, beschikt over 42 vliegtuigen en 1630 werknemers. Het bedrijf vervoerde vorig jaar ruim drie miljoen passagiers. Eurowings dreigt een deel van zijn vluchten te verliezen, als de fusie tussen de KLM en British Airways doorgaat. De vluchten zouden dan overgenomen kunnen worden door de Duitse dochter van de Britse onderneming, de op een na grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland. Mede daarom heeft Eurowings de afgelopen tijd de samenwerking met Lufthansa versterkt.