`Glorie' best bezochte expositie van Rijksmuseum

De jubileumtentoonstelling De Glorie van de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, een overzicht van Nederlandse, 17de-eeuwse kunst, heeft bijna 600.000 bezoekers getrokken. Daarmee is `De Glorie' de best bezochte tentoonstelling uit de geschiedenis van het Rijksmuseum.

Bij de sluiting van de tentoonstelling, gisteren, waren ongeveer 596.000 bezoekers geteld. De Nederlanders waren met 32 procent in de meerderheid. Ruim 35 procent kwam uit Engelstalige landen en zo'n 12 procent uit Frankrijk. Van de catalogus, gedrukt in een oplage van 55.000, werden alleen in het museum al 35.000 exemplaren verkocht. Zowel de Eregalerij als sommige andere schilderijenzalen zullen de komende tijd vanwege de afbouw van `De Glorie' gesloten zijn. Op 23 september wordt de Eregalerij heropend en eind november volgen alle andere zalen.