Aanval op juntaleider Ivoorkust

Regeringsgetrouwe troepen hebben, voor zover het zich vanmiddag liet aanzien, een aanval op de woning van de Ivoriaanse juntaleider generaal Robert Gueï in Abidjan afgeslagen. Het was niet duidelijk of Gueï op het moment van de aanval in zijn residentie aanwezig was. Hoeveel slachtoffers zijn gevallen, was evenmin bekend. De aanvallers waren militairen die Gueï verwijten dat hij zich niet heeft gehouden aan de beloften die hij deed toen hij in december 1999 de macht greep. Gueï zei toen ,,geen interesse te hebben in de macht'', terwijl hij zich nu kandidaat heeft gesteld voor de presidentsverkiezingen van 22 oktober. Ook verwijten zij hem dat hij zijn belofte niet is nagekomen om de muiters financieel te belonen die hem in december aan de macht hebben gebracht. Ten slotte proteren zij tegen de recente arrestatie van militairen van de presidentiële garde die ex-premier Alassane Dramane Ouattara steunen. Gueï heeft kort geleden in een zeer scherpe toespraak gedreigd met maatregelen tegen Ouattara, die ook kandidaat is in de verkiezingen.