`Werkloze niet bellen'

Het telefonisch werven van personeel in wijken met hoge werkloosheid gaat vakbond FNV Bondgenoten veel te ver. ,,Er wordt wel erg creatief gewerkt, maar het kan vooroordelen over mensen in achterstandswijken bevestigen', aldus FNV-bestuurder Jeanette Brouwer gisteren tegen het persbureau ANP. Brouwer zegt dat in reactie op de actie van uitzendbureau Intergom in Groningen. Het bureau is in Groningen en Heerenveen begonnen met het willekeurig bellen van mensen in wijken met hoge werkloosheid. Het doet dit omdat het moeilijk op de normale wijze personeel kan vinden. De Sociale Dienst in Groningen heeft Intergom laten weten in welke wijken de werkloosheid hoog is.

,,Mensen worden thuis overvallen en bovendien is het stigmatiserend om mensen in wijken met veel werkloosheid te bellen. Mensen kunnen door de methode gekwetst worden'', stelt Brouwer.