Volkswagen koopt eigen aandelen terug

Volkswagen zal tot 10 procent eigen aandelen terugkopen en overweegt ze te gebruiken voor acquisities of investeringen. Dat heeft de Duitse autofabrikant gisteren bekendgemaakt. VW hoopt met de terugkoop ook de waarde van zijn aandelen op te schroeven. Het concern zal de aandelen, die zo'n 2 miljard euro (4,4 miljard gulden) waard zijn - tegen de koers van gisteren -, terugkopen via de beurs. Volgens analisten zou Volkswagen dicht bij een overeenkomst kunnen zijn om het 46-procentsbelang van het Zweedse Volvo in de eveneens Zweedse vrachtwagenfabrikant Scania over te nemen. De koers van het aandeel Volvo is dit jaar tot dusver met ongeveer 13 procent gezakt als gevolg van een omzetdaling met 11 procent in Duitsland. Na bekendmaking van de terugkoop steeg het aandeel gisteren met ruim 5 procent.