Tweede ritzege Piccoli in Vuelta

De Italiaanse wielrenner Mariano Piccoli heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Ronde van Spanje. De renner uit de Lampre-ploeg was aan het einde van de negentiende etappe over 130 kilometer tussen Salamanca en Avila de snelste in de massasprint.

De 30-jarige Italiaan, ook al winnaar in de dertiende etappe, bleef in een rommelig slot de Litouwer Sarkauskas en de Fransman Brochard ruim voor. De Spanjaard Roberto Heras blijft leider in het algemeen klassement.

De Belgische Rabo-renner Marc Wauters heeft de leiding genomen in het algemeen klassement van de Ronde van Rheinland-Pfalz.

De Belg was 's avonds de snelste in de individuele tijdrit over 14,1 kilometer van Konz naar Saarburg. Eerder op de dag behaalde Erik Zabel zijn eerste overwinning in de ronde.