Milosevic pakt tegenstanders op

De Servische politie arresteerde gisteren meer dan twintig tegenstanders van Milosevic. De meesten werden na urenlange ondervragingen – en protesten weer op vrije voeten gesteld.

Een van de arrestanten werd volgens de politie gezocht in verband met de moord op een van president Slobodan Milosevic medestanders in mei dit jaar. De activist, Stanko Lazendic, lid van de oppositionele studentengroepering Otpor (Verzet), werd na achttien uur weer vrijgelaten. Agenten in burger bestormden gisteren het kantoor van Otpor en arresteerden negen andere leden van die organisatie. De politiek maakte verder twaalf arrestaties in een kantoor van de Burgerlijk Alliantie Partij. Daarbij werd voor het eerst ook een partijleider, Goran Svilanovic, gearresteerd. Hij werd na een half uur vrijgelaten.