Maradona zat klem

,,God wilde niet dat er iets ergs met me gebeurde.'' Dit zei de voormalige Argentijnse stervoetballer Diego Maradona op Cuba na het auto-ongeluk waarbij hij was betrokken in de nacht van woensdag op donderdag. Maradona, die in een jeep bovenop een lege autobus botste, raakte slechts licht gewond aan zijn linkerbeen.

De 39-jarige Maradona, die op Cuba verblijft om van gezondheidsproblemen aan zijn hart te herstellen en om af te kicken van zijn drugsverslaving, reed woensdagnacht met zijn vriend Carlos Ferro Viera rond over het eiland waar het hard regende. Omdat er vanwege het weer een brug was afgesloten moest de voetballer een omleiding nemen.

,,Opeens kwam daar die grote wagen. Ik had hem niet gezien'', zei Maradona tegen het radiostation Mitre.

,,Het eerste wat in mij opkwam was het stuur omgooien. Maar het had geen zin. De wagen raakte mij vol.''

Maradona heeft vervolgens een uur lang klem gezeten in de auto voordat hij naar het ziekenhuis La Pradera kon worden vervoerd. Daar bleek het wel mee te vallen met de verwondingen van de ex-voetballer en zijn passagier.

,,Ik ben een beetje gewond, maar ik dacht dat het allemaal veel erger zou zijn. Gelukkig bleek het mee te vallen. En laat er nu geen stommeling zijn die nu onzin gaat vertellen over dit ongeluk. Boven alles wil ik rust voor mijn ouders'', zei Maradona nadat zijn moeder hem had gezegd dat ze het niet leuk vond dat hij haar steeds liet schrikken.

Maradona bevestigde dat hij binnen tien dagen naar zijn geboorteland Argentinië zal afreizen om de presentatie van het boek over zijn turbulente leven bij te wonen. Het boek is geschreven door de journalisten Cherquis Bialo en Daniel Arcucci.