Lichtblauw en roze

Waren de truitjes en de bloesjes vorig jaar al een beetje lichtblauw, dit jaar is er geen andere kleur meer te vinden. Oké, na grijs en grijs en grijs was het er ook wel weer eens tijd voor, voor iets anders. En vooruit, met de kleertjes mag het, anders wordt er geen truitje meer verkocht. Maar dat de autootjes nu ook in het lichtblauw zijn goedgekeurd, dat is toch weer heel andere koek, lichtblauwe autootjes. Zouden ze ook roze hebben? Net zoals in de jaren vijftig? Net zoals in de film `Diner' met Mickey Rourke? Hoe zou het zitten? Even bellen met Alfa Romeo, fabrikant van yuppenauto nummer één, die tot voor kort leverbaar was in de kleuren zwart, zwart en zwart, het PC Hooftstraatzwart zullen we maar zeggen.

,,Ja, klopt, de 156 in Baby-blue, die liep heel goed.''

,,Liep?''

,,Ja, niet meer leverbaar, helaas.''

,,Uitverkocht?''

,,Nee, wordt gewoon niet meer zo gemaakt.''

,,Jammer!''

,,Ja, vonden wij ook.''

Italianen, altijd de tijd vooruit.

Dan maar terug naar de mountainbike, want die is er ook opeens in lichtblauw en roze. Bikeworld is een specialist voor de hippe mountainbike.

,,Heeft u ook lichtblauwe en roze?''

,,Ja, die heb ik, ik heb ze in drie merken zelfs! Ik heb ze van Giant, Koga en Gazelle.''

,,In die kleuren?''

,,Ja dat loopt heel aardig ja.''

En zo hoorden we gisteren uit betrouwbare bron dat er nu ook door de fabrikanten van de handwapens op was ingesprongen. Leuke geinige pistolen en revolvers in leuke geinige en lieve kleurtjes. Zouden ze ook lichtblauwe hebben? Even gebeld met een vuurwapenspecialist bij de politie.

,,Ja?''

,,Nee, geen lichtblauw, wel roze.''

,,Roze pistolen?''

,,Ja, allerlei kleuren, ook roze.''

,,Welk merk?'',,Tanfoglio.''

,,Italiaans?''

,,Ja.''

Zie je wel, Italianen, altijd hun tijd weer ver vooruit. Geeft een hoop gedonder natuurlijk die vrolijke kleurtjes. Hebben ze net alle speelgoedpistolen verboden die te veel op de echte lijken, dan heb je nu weer: beroofd, bedreigd of doodgeschoten worden met een roze pistool!