Zestiger gaat strijd aan

De oudste deelnemer aan de Spelen is 63 jaar. Veteraan Bruce Meredith doet namens de Maagdeneilanden mee aan het onderdeel 50 meter vrij geweer liggend. Zijn geheim om fit te blijven? ,,Ik heb nooit gerookt of koffie gedronken. En ik kijk weinig naar de televisie. Ik werk liever in de tuin.''

Meredith doet mee aan zijn vierde Spelen. Zijn beste resultaat is de 31ste plaats in 1992. In Sydney is hij blij met een positie bij de eerste vijftig. ,,Leeftijd speelt een grote rol in deze tak van sport. Iedereen die ouder wordt, krijgt problemen met zijn gezichtsvermogen. Lastig als je schutter bent.''

Meredith, Amerikaan van geboorte, begon als 15-jarige met schieten. Hij vindt het jammer dat er niet meer leeftijdsgenoten aan de Spelen meedoen. ,,Mensen denken dat ze na hun vijftigste niet meer met jongeren meekunnen. Onzin. Het is triest dat veel mensen niet op hun conditie letten. Ze worden dik. Dat zal mij niet gebeuren!''