Verbod op Duitse club van skinheads

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Otto Schily heeft de neonazistische vereniging Blood & Honour verboden. Ook de jeugdorganisatie van de internationaal opererende vereniging, White Youth, is verboden. Volgens de Duitse wet kan dat als een vereniging zich richt tegen de grondwet of tegen het begrip tussen de volkeren.

Bij huiszoekingen bij leden van de organisatie in heel Duitsland is gisteren extreem-rechts propagandamateriaal in beslag genomen. Een deel daarvan werd via internet verspreid. Het ministerie heeft de betrokken provider gevraagd om de site van Blood & Honour van het web te halen. Gisteren was de site onbereikbaar. Ook is beslag gelegd op de financiële tegoeden van Blood & Honour. De vereniging, die banden heeft met de extreem-rechtse NPD, staat vooral bekend als organisator van skinheadconcerten.

Het ministerie benadrukte de symbolische betekenis van het verbod en kondigde een onderzoek aan naar soortgelijke organisaties. Volgens minister Schily speelt de muziek van skinheadbands een belangrijke rol bij ,,het vergiftigen van hoofd en hart''.