Potterhoekje

Onze meester heeft een Potter-auto!

WIJ ZIJN AGNES en Janna en wij zijn gek van Harry Potter. Onze meester (van de Rietlandenschool in Marken) heeft dezelfde auto als die van de Wemels (HP2: Harry Potter en Geheime Kamer). Wij hadden gevraagd of we hem een keer mochten zien. Dat mocht. We mochten in de auto zitten en we hebben foto's gemaakt. Daarna hebben we er een stukje in gereden. Met de meester uiteraard. Het was heel leuk. (Eigen nieuws Janna Warendorf en Agnes Hes, Marken)

Verkleed als Harry

MIJN MEESTER IS (net als ik) een Harry Potterfan. Met carnaval had hij een goed idee: Iedereen verkleedde zich als een figuur uit Harry Potter! Ik lijk dus erg op Harry en ik mocht dan Harry zijn! Wij hadden naambordjes met het teken van Zweinstein en er stond op wie je was en bij welke afdeling je hoorde. Ik ben lid van de Potter Fanclub en lees (bijna) iedere week het Potterhoekje.

(Eigen nieuws van Noël Hamer, 12 jaar, Breda)

Duitse fans vertalen Potter op website

OMDAT ZE NIET zo lang kunnen wachten op de vertaling van Harry Potter 4, hebben Duitse fans het Engelse boek, dat in juli uitkwam, zelf al vertaald en op een website gezet: www.harry-auf-deutsch.de

Je kunt de vertaalde hoofdstukken alleen krijgen als je eerst zelf een stuk vertaalt en opstuurt. Pas daarna krijg je gratis de andere stukken gemaild. De site is opgezet door de Duitse Onofficiële Harry Potter Gemeenschap. De Duitse Potter-uitgever, Carlsen Verlag, wilde eerst naar de rechter gaan, om de vertaalwedstrijd op internet te verbieden. Maar na een gesprek tussen de fans en de uitgeverij, is vorige week alles anders geworden. ,,We hebben de uitgever uitgelegd dat wij de boeken juist graag willen kopen, en dat onze vertaalwedstrijd de boekenverkoop niet aantast. Wij willen op onze website over Potter met elkaar praten en informatie uitwisselen.'' Bij uitgeverij Carlsen begrijpen ze dat nu, en de Pottersite mag doorgaan. Het boek met de Duitse vertaling van Potter verschijnt midden oktober. De Nederlandse vertaling van Harry Potter en de Vuurbeker wordt eind dit jaar verwacht: volgens de geruchten ligt het boek op 2 december in de winkel.