Ford ziet af van definitief bod op Daewoo

Ford ziet ervan af een definitief overnamebod uit te brengen op de Zuid-Koreaanse autoproducent Daewoo. Het Amerikaanse autoconcern liet vandaag weten ,,geen voorstellen te kunnen doen die in het beste belang van Ford, Daewoo en de aandeelhouders zijn''.

Vorige maand leek het er al op dat er een kink in de kabel zou komen. De twee partijen hadden zich voorgenomen eind augustus tot overeenstemming te komen, maar dat werd niet gehaald. Ford zou zijn bod van 6,9 miljard dollar (17 miljard gulden) willen verlagen omdat Daewoo er financieel slechter voor zou staan dan verwacht. Het noodlijdende Daewoo Motors kwam eerder dit jaar te koop te staan als onderdeel van een ingrijpende reorganisatie bij het hele Daewoo-concern. Er werd een soort veiling gehouden, waarbij Ford als beste kandidaat naar voren kwam. De andere gegadigden waren de combinaties DaimlerChrysler/Hyundai en General Motors/Fiat.