FAO verwerft patent op kokostechnologie

Het agentschap voor voedsel en landbouw van de Verenigde Naties (FAO) heeft in Groot-Brittannië patent gekregen op een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om uit melk van kokosnoten een energiedrank voor sporters te maken. Het is voor het eerst dat een VN-organisatie zo'n patent verwerft, aldus de FAO. In kokosmelk zitten de zouten, suikers en vitaminen die atleten nodig hebben. De techniek waarop patent is aangevraagd maakt het mogelijk deze ingrediënten te conserveren. Het agentschap heeft ook patenten aangevraagd in Canada en Japan. ,,Landen die kokosnoten produceren en exporteren en kleine boeren die ze kweken zullen als eersten baat hebben bij de gepatenteerde technologie'', aldus een FAO-vertegenwoordiger. De FAO zou inmiddels zijn benaderd door bedrijven die sportdrankjes produceren.