F1 creëert fonds voor Gislimberti

De elf teams in de Formule I hebben een fonds opgericht voor de nabestaanden van de Italiaanse brandweerman die zondag overleed aan de gevolgen van een crash tijdens de Grote Prijs van Italië.

De 33-jarige Paolo Ghislimberti werd op het circuit van Monza geraakt door rondvliegende brokstukken van de vijf wagens die vlak voor hem in de eerste ronde van de race met grote snelheid in de grindbak belandden. Gislimberti overleed vlak na de door Michael Schumacher (Ferrari) gewonnen race aan hoofd- en borstwonden.

Formule I-baas Bernie Ecclestone heeft de teams gevraagd elk 10.000 dollar (25.000 gulden) in een fonds voor Gislimberti's zwangere weduwe Elena te stoppen. Ecclestone zal een bijdrage van 40.000 dollar leveren. Aan het totaal van 150.000 dollar (375.000 gulden) zullen de 22 coureurs ook nog vele duizenden dollars toevoegen, zo is de verwachting.

Gislimberti is gisteren begraven in Lavis, in de Dolomieten. Formule I-testsessies die op het circuit bij Mugello waren gepland gingen niet door, zodat collega's van Gislimberti in de gelegenheid waren de begrafenis bij te wonen. Teams stuurden vertegenwoordigers, van de coureurs woonde Heinz-Harald Frentzen de plechtigheid bij. De Duitser was ook betrokken bij de crash.