EDWIN BERG

De ene debutant stuurt een bio van een kilo en werkt dagelijks zijn website bij, een andere vergeet zelfs te melden of zijn cd te koop is. Pianist Edwin Berg, cum laude afgestudeerd in Utrecht (jazz en klassiek) is zo'n andere. Dat hij de `vaste begeleider van Maaike Widdershoven' is, zoals een ingevouwen A-5je meldt, zal maar weinig bellen doen rinkelen.

Achter de wat knullige presentatie en de niksige titel Debut: Live! gaat muziek schuil die opvalt door volwassenheid. Men denkt dan al gauw aan veilig of saai maar Berg is eerder dapper en eigenwijs. Zo begint hij met wat een platenbaas een debutant waarschijnlijk af zou raden: een donker getoonzet eigen stuk bestaande uit een traag klassiekig thema met een jazzy tussenstuk. Het daarna volgende Dipertido klinkt als een duo-compositie van Bud Powell en Tristano; hecht doortimmerd maar toch fris en bruisend. Ook bij de standards die worden beproefd blijf je als luisteraar alert dank zij Bergs ritmische en harmonische vondsten. De begeleiders, bassist Martijn Vink en drummer Bart Tarenskeen, spelen constructief en als het nodig is lekker stuwend. Omdat deze opnamen al bijna twee jaar oud zijn is het waarschijnlijk dat Edwin Berg Live! inmiddels nog veel beter speelt. Dus podiumbeheerders; boek die man. Zijn commerciële feeling mag dan misschien niet helemaal `je dat' zijn! , zijn muzikale timing is dat wel.

Edwin Berg Trio: Debut: Live! Inf.: 06- 546 44 256.

    • Frans van Leeuwen