Boek Dorrestijn mag verschijnen van rechter

De roman Finale Kwijting van Hans Dorrestijn wordt niet verboden. Dit heeft de president van de Amsterdamse rechtbank donderdag bepaald.

Dorrestijns ex-vrouw en haar huidige partner hadden in een kort geding een verbod van het boek geëist, omdat het hun privacy zou aantasten en alleen was bedoeld om Dorrestijns vroegere gezin in een kwaad daglicht te stellen.

De president van de Amsterdamse rechtbank vond echter dat het boek duidelijk als roman wordt gebracht en dat de beschreven gebeurtenissen dus met een korrel zout moeten worden genomen. Een andere overweging om het boek niet te verbieden was dat ook de ik-figuur in het boek niet altijd even gunstig wordt beschreven.

Eerder had Dorrestijn al toegezegd dat hij bepaalde grievende passages in het boek zou schrappen.