Benfica onderuit ondanks treffer Van Hooijdonk

Benfica is er gisteren in de eerste ronde van de UEFA Cup niet in geslaagd het Zweedse Halmstad te verslaan. In de Zuid-Zweedse stad werd het 2-1 voor de thuisploeg. Voor de Portugezen, die zich volgende week definitief versterken met Ajacied Dani, scoorde in de 40e minuut Pierre van Hooijdonk.

Mikael Svensson bracht Halmstad na 35 minuten, ten overstaan van slechts 3.796 toeschouwers, op voorsprong. Zijn directe tegenstander Van Hooijdonk verloor de speler even uit het oog. Vijf minuten later maakte de Nederlander zijn foutje goed met een wat gelukkig doelpunt. Een schot in het overvolle doelgebied stuiterde uiteindelijk over de lijn. Stefan Selakovic besliste het duel na rust in Zweeds voordeel.

Chelsea, dat zich dinsdag ontdeed van trainer Vialli, won in Londen met 1-0 van het Zwiterse St. Gallen. De Italiaan Christian Panucci maakte in de 22e minuut de enige treffer. Jerrel Hasselbaink sprak van een matige wedstrijd van Chelsea-kant.

Clarence Seedorf opende de score voor Inter Milaan uit bij Ruch Chorsow uit Polen. De Italianen wonnen uiteindelijk met 3-0 door goals van Recoba en Keane.

Voormalig Feyenoorder Henrik Larsson was goed op dreef voor Celtic. Hij maakte voor rust twee doelpunten tegen HJK Helsinki. In de tweede helft zag de aanhang in Glasgow geen treffers meer. De 2-0 moet voldoende zijn voor de uitwedstrijd in Finland.

De Belgische club Racing Genk, onder leiding van trainer Johan Boskamp, behaalde tegen FC Zürich een fortuinlijke 2-1 overwinning door een doelpunt in blessuretijd. Toen knalde de drie minuten eerder in het veld gebrachte Zoran Ban de bal van 25 meter afstand achter de Zwitserse keeper. Acht minuten na de rust opende David Paas voor de Belgen de score. Tien minuten later trok Zürich via Bartlett de stand weer gelijk.

Marco Delvecchio was de grote man van AS Roma uit bij het Sloveense Nova Gorica. De Italiaan maakte drie doelpunten, de Romeinen wonnen met 4-1. Fiorentina ging pijnlijk onderuit bij het Oostenrijkse Tirol Innsbruck: 1-3.

De Braziliaanse voetballers Warley en Alberto van Udinese werden meteen na de wedstrijd van gisteren tegen Polonia Warschau het land uitgezet. De Poolse grenswacht beschuldigde de twee ervan dat ze valse Portugese paspoorten hebben gebruikt om het land binnen te komen. Uitgerekend Warley bezegelde de wedstrijd in het voordeel van de Italianen. Hij scoorde in de 55e minuut uit een vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd.