Acties bij FNV Bondgenoten opgeschort

Personeel van FNV Bondgenoten heeft gistermiddag het protest tegen de eigen werkgever opgeschort. FNV Bondgenoten heeft toegezegd om over een aantal overgangsregelingen van de nieuwe sector-CAO, waartegen het personeel te hoop liep, te onderhandelen.

Voor de zes organisaties binnen het FNV geldt sinds vorige week voor het eerst een sector-CAO. Personeel van Bondgenoten zegt in tegenstelling tot de collega's van FNV Formaat, Ledenservice, Kiem, Vakcentrale en FNV Bouw meer in te leveren op hun pensioentoelage, op vakantiedagen en op een deel van de aanvullende WAO. Het bestuur van FNV Bondgenoten zegde gisteren toe de sector-CAO te handhaven maar een aantal overgangsregelingen voor haar leden opnieuw te bekijken. Eventuele tekortkomingen komen dan voor rekening van FNV Bondgenoten.