WARME TAARTJES MET GEITENKAAS EN SALSA

Zuid -Afrika heeft in vele opzichten de toekomst, ook culinair. Nu met de wisseling van de macht de poorten zijn opengegaan, blijkt hoezeer Zuid-Afrikaanse koks aansluiting hebben behouden of gekregen bij Europese tradities. De volgende stap zal ongetwijfeld het vermengen met Afrikaanse invloeden zijn. Dit recept is mijn versie van een recept van een kok uit Zuid-Afrika.

Maak de salsa van tevoren. Schep alle ingrediënten in een kom door elkaar. De schaal afdekken en in de koelkast zetten tot een half uur voor gebruik. Laat de salsa op kamertemperatuur komen. Voor het kaastaartje: Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Pureer de geitenkaas samen met de slagroom en de eieren. Breng het mengsel met zout en peper op smaak. Vet zes ovenvaste soufflé potjes (inhoud 1 1/2 deciliter) in met olie en strooi er wat zwarte peper in. Vul de vormpjes met het kaasmengsel, zet ze in een ovenschaal en schenk er heet water bij tot halverwege de bakjes. Bak de taartjes 30-40 minuten tot ze gaar zijn en van boven lichtbruin. Als teken van gaarheid moet een satéprikker droog uit het taartje komen. Haal de taartjes uit de oven. Zet de oven op 200 graden Celsius of doe de grill aan. Maak de taartjes met een mes los en stort ze op kleine borden. Strooi er wat kaas over en laat de kaas in de hete oven of onder de grill smelten. Schep salsa rondom de taartjes. Garneren met sla, halve tomaatjes en bovenop het taartje een takje tijm.