Vredesoverleg Midden-Oosten hervat

De Verenigde Staten hervatten vandaag in New York hun pogingen Israel en de Palestijnen tot een vredesakkoord te brengen. Dat heeft het Witte Huis gisteren meegedeeld. Aan de nieuwe onderhandelingsronde nemen de Israelische waarnemend minister van Buitenlandse Zaken, Shlomo Ben Ami, en de Palestijnse onderhandelaar Nabil Sha'ath deel. Het overleg volgt op de gesprekken die de Amerikaanse president Bill Clinton vorige week in New York hield met de Israelische premier, Ehud Barak, en de Palestijnse leider Yasser Arafat. Deze gesprekken leverden niets op. Grootste struikelblok vormt nog steeds de kwestie van de soevereiniteit over Oost-Jeruzalem, en in het bijzonder de heilige plaatsen daar. In New York zou worden gesproken over een vorm van internationaal toezicht.