Verkopen in China fors gegroeid

De detailhandelsverkopen in China zijn in augustus met 9,3 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, een signaal dat de economie dit jaar stevig zal groeien. De verkopen stegen tot 71 miljard gulden, zo maakte het nationale bureau voor statistiek gisteren bekend.

Ook de industriële productie steeg in juli en augustus met recordpercentages. De export van Chinese producten, van mobiele telefoons tot schoenen, steeg in augustus met 27 procent. De stijging van de winkelverkopen was vooral te danken aan een toename van het aantal verkochte spullen. Winkelketens staan onder druk om de prijzen te verlagen. Er is bijvoorbeeld een prijzenoorlog uitgebroken onder lokale producenten van televisies die ook de buitenlandse aanbieders heeft gedwongen zijn prijzen te verlagen.