UBS wil fusie LSE en Euronext

UBS, grootaandeelhouder van de London Stock Exchange, heeft in een intern rapport een sterke voorkeur uitgesproken voor een fusie tussen de Londense beurs en Euronext, het samenwerkingsverband tussen de effectenbeurzen van Parijs, Amsterdam en Brussel. Dat heeft een woordvoerster van de Zwitserse bank vanmorgen bevestigd. ,,UBS pleit voor een Europese alliantie. Bovendien heeft Euronext goed uitgewerkte plannen laten zien. De doelen van andere mogelijke fusiepartners zijn nog veel te vaag'', aldus de woordvoerster. Het rapport van de bank volgt op het afketsen van iX. De voorgenomen fusie tussen de LSE en Deutsche Börse ging op de helling nadat het Zweedse OM Group, eigenaar van de Stockholm Stock Exchange, een vijandig bod op de LSE uitbracht. De aandeelhouders van de Londen Stock Exchange (LSE) komen vandaag bijeen om te praten over de toekomst van de Britse beurs.