Selectie Films

Dogma

Kevin Smith corrigeert het katholieke geloof in een zachtaardige komedie vol maffe logica en orginele one-liners waarin god onder meer in een geruite onderbroek is te zien. Twee gevallen engelen proberen de hemel weer binnen te komen, wat voorkomen dient te worden door een bloedverwant van Jezus die in een abortuskliniek werkt.

Amsterdam: City, Cinecenter, The Movies. Leiden: Trianon Theater. Maastricht: Filmtheater Lumière. Nijmegen: Filmtheater Cinemariënburg, Noodbioscoop Scala. Rotterdam: Cinerama. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: City Theater / Movies.

Galaxy Quest

Liefdevolle komedie waarin de sterren van een oude sciencefiction televisieserie, geïnspireerd op Star Trek in contact komen met fans van een verre planeet.

Amsterdam: City. Utrecht: Catharijne.

High Fidelity

Naar Chicago verplaatste, charmante verfilming van de roman van Nick Hornby, die een stem werd voor een hele generatie mannen die zich nog steeds jongens voelen. John Cusack speelt de eigenaar van platenzaak Championship Vinyl, die zich soms laat betrappen op gevoelens waarvoor geen liedjes zijn.

Den Haag: Babylon. Amsterdam: Filmtheater Kriterion, Filmtheater `De Uitkijk`. Groningen: Filmcentrum Poelestraat. Rotterdam: Cinerama. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: Springhaver Theater.

Keeping the Faith

Aangenaam loom regiedebuut van acteur Edward Norton ineen romantische komedie over een priester, een rabbijn en een katholiek meisje in hedendaags New York.

In meer dan 22 theaters.

The Limey

Rauwe, weemoedige thriller met een ingenieuze structuur van Steven Soderbergh krijgt dubbele bodem door twee sterren uit de jaren zestig de hoofrollen te laten spelen: Terence Stamp en Peter Fonda. In de flashbacks speelt Terence Stamp ook zelf. De beelden zijn afkomstig uit de film Poor Cow (1976) van Ken Loach.

Amsterdam: The Movies. Delft: Filmhuis Lumen. Groningen: Filmcentrum Poelestraat. Maastricht: Filmtheater Lumière. Nijmegen: Filmtheater Cinemariënburg, Noodbioscoop Scala. Rotterdam: Cinerama. Utrecht: Springhaver Theater.

En verder

American Beauty ; Being John Malkovich ; Bin ich Schön ; Boys Don't Cry ; The Emperor And The Assassin ; Final Destination ; Magnolia ; Sweet and Lowdown ;Topsy-Turvy De wind zal ons meenemen