`Randstad is nog niet lang niet vol'

Het bedrijfsleven in de Randstad heeft nog voldoende mogelijkheden uit te breiden ondanks de dagelijkse files. Dat beweren de Kamers van Koophandel uit dit verstedelijkte gebied. ,,De Randstad is nog lang niet vol. Het is maar hoe je de ontwikkeling ervan vormgeeft'', meent J. van Iersel, voorzitter van de Kamer van Koophandel Haaglanden. Het belang van verdere groei is volgens hem groot. ,,In de Randstad zit nu eenmaal zestig procent van de bedrijven.''

De Kamers van Koophandel van Amsterdam, Haaglanden, Rijnland, Rotterdam en Utrecht hebben gisteren hun rapport `De Randstad: kiezen voor nieuwe dynamiek' gepresenteerd. Om de concurrentie met andere Europese metropolen aan te gaan, willen ze de huidige economische centra in de Randstad verder ontwikkelen. Daarbij moet tevens ruimte voor nieuwe verkeersknooppunten met bedrijflocaties worden gecreëerd.