Op weg

Transporteren is net als belasting innen een serieus vak. Tegenwoordig moeten dergelijke sectoren-met-bijsmaak (het kost je geld of het is milieu-onvriendelijk) vooral gezellig overkomen. De Belastingdienst had dat al begrepen: `Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.' In de transport begint het idee inmiddels ook door te dringen. Zo kwam ik op de A12 achter een vrachtauto terecht waarvan de laadklep verzekerde: `Gezellig op weg met Vatrans.' Ik wilde zo snel mogelijk weg uit die 85 kilometer-stroom (`Sorry, ik ben begrensd', ook een mooi voorbeeld) en besteedde er weinig aandacht aan. Toen viel mijn oog echter op de bijbehorende tekening: een vrolijk lachend varkenskopje. En inderdaad, toen ik aan inhalen toe was, stonden ze daar in die auto: kont aan kont, kop aan kop, `gezellig op weg' naar de slacht. Lekkerder kunnen ze het niet maken in het beestenvervoer, wel flauwer.

    • Anetta Bits