Guldemond conservator Biennale

Jaap Guldemond, conservator moderne kunst van het Van Abbemuseum in Eindhoven, gaat de Nederlandse tentoonstelling op de komende Biënnale van Venetië verzorgen. Dat heeft de Mondriaan Stichting, die verantwoordelijk is voor de Nederlandse inzending, woensdag bekendgemaakt. De prestigieuze Biënnale begint 10 juni volgend jaar.

Guldemond (40) werkt sinds 1991 in het Van Abbe. Daarvoor was hij onder meer actief voor het Haagse centrum voor beeldende kunst HCBK in Den Haag en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

In het Van Abbe Museum maakte hij onder meer solotentoonstellingen van werk van de beeldend kunstenaars Arnout Mik, René Daniëls en Jason Rhoades. Ook zette hij diverse internationale exposities op.

De Mondriaan Stichting heeft Guldemond gekozen omdat zijn tentoonstellingen ,,markant en zorgvuldig'' zijn. Voor het eind van het jaar zal hij een plan van aanpak aan de Mondriaan Stichting voorleggen, die een half miljoen gulden van het Rijk ter beschikking heeft gekregen.