Gelijke winst automatiseerder Cap Gemini

Automatiseerder Cap Gemini NV, een dochterbedrijf van het Franse Cap Gemini, heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst behaald van 43 miljoen euro. Dat is vrijwel gelijk aan de 42,8 miljoen winst in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat daalde met 1,1 procent tot 63,7 miljoen euro. De omzet steeg met 8,2 procent tot 405 miljoen euro. Het aantal medewerkers nam toe met 4,8 procent tot 7.864. Cap Gemini NV heeft zijn verwachtingen voor het hele jaar naar beneden bijgesteld. ,,Gezien de zwakke start van het jaar, verwacht de directie niet dat haar eerder uitgesproken verwachting van een marktgroei van 10 tot 15 procent gehaald zal worden.'' De groei van de markt zal waarschijnlijk rond de 10 procent uitkomen. Cap rekent op handhaving van het marktaandeel.