GEK VAN SNELHEID

Amjad Beuqi

vwo3, 15 jaar

,,Al mijn hele leven wil ik straaljagerpiloot worden. Ik ben helemaal gek van snelheid, ook met auto's en zo. Als ik piloot wil worden dan moet ik in elk geval natuurkunde en Engels in mijn pakket hebben en volgens mij ook wiskunde B. Na school meld je je aan bij de luchtmacht. Maar dan moet je wel heel zeker weten dat je het wilt, want de staat investeert veel geld in je. Je moet ook aan veel eisen voldoen, zowel fysiek als mentaal. Ik ben dus erg hard bezig met het verbeteren van mijn conditie. Ik doe aan fitness, hockey, tennis en ook aan `spinning', dat is met zo'n fietsapparaat.

,,Als we binnenkort twee beroepsbeoefenaren moeten interviewen, wil ik natuurlijk praten met een piloot, maar misschien ook met een advocaat. Het lijkt me trouwens ook wel aardig om businessman te worden. Je moet wel een tweede keuze hebben, want bij de selectie van piloten vallen er heel veel mensen af.''