`Deutsche Post wil DHL overnemen'

Deutsche Post heeft aan Japan Airlines aangeboden het 6-procentsbelang van de Japanse luchtvaartmaatschappij in de Amerikaanse pakjesvervoerder DHL Worldwide Express over te nemen. Dat heeft JAL vandaag bekendgemaakt. JAP zal binnen een maand reageren op het aanbod, aldus de maatschappij. De bekendmaking van JAL versterkt het vermoeden dat de Duitse posterijen volledig eigenaar willen worden van DHL, waar de Britse zakenkrant Financial Times vandaag een prijskaartje aan hing van 22 miljard euro (49 miljard gulden). Deutsche Post heeft al een belang van 25 procent in DHL. Het Duitse postconcern zou ook over de 21 procent, die de directie en de oprichters van DHL hebben, al overeenstemming hebben bereikt. Lufthansa heeft 25 procent van DHL in bezit. De Duitse luchtvaartmaatschappij en Deutsche Post kondigden in april aan nauw te gaan samenwerken op het terrein van koeriersdiensten. De verwachting is gerechtvaardigd dat ook over het belang van Lufthansa overeenstemming wordt bereikt.