ALS MIJN OUDERS

Elise Lin

vwo6, 18 jaar

Profiel Natuur en Techniek

,,Ik wil meer weten over het land waar ik vandaan kom. Daarom heb ik besloten om Chinees te gaan studeren in Leiden. Ik wil goed Mandarijn leren spreken, net als mijn ouders. Ik heb het veel met hen over mijn studiekeuze gehad. Zij hebben altijd gezegd dat ik de uiteindelijke beslissing helemaal zelf moest nemen. Gelukkig maar want anders zou het niet werken. Mijn besluit heb ik genomen nadat ik een open dag van de Universiteit van Leiden had bezocht. Dat beviel erg goed. Op school moesten we nadenken over wat we verder met onze studie konden doen. Dat is in mijn geval niet zoveel, maar daar maak ik me geen zorgen om. Je hoort vaak dat mensen een heel andere baan krijgen dan waarvoor ze gestudeerd hebben. En als ik Chinese karakters zie dan weet ik zeker: die wil ik leren lezen.''