Werknemers FNV Bondgenoten in actie

Werknemers van de vakbond FNV Bondgenoten lopen te hoop tegen hun eigen werkgever, FNV. Zij zijn het niet eens met de verslechteringen in de vorige week afgesloten CAO. Het gaat om een nieuwe overeenkomst voor in totaal zes organisaties van de FNV, die eerst elk een eigen CAO hadden. De werknemers van de andere vijf, FNV Formaat, FNV Kiem, FNV Ledenservice, FNV Vakcentrale en FNV Bouw gingen er op vooruit bij het samenvoegen van de uiteenlopende arbeidsvoorwaarden. De werknemers van Bondgenoten moesten inleveren bij hun pensioentoelage, in vakantiedagen en bij een deel van de aanvulling WAO. Uiteindelijk kreeg de nieuwe CAO krappe steun met 53 procent. De werknemers van Bondgenoten stemden grotendeels (83 procent) tegen. Zij sluiten morgen de meeste regiokantoren en rijden naar het hoofdkantoor in Utrecht voor een vergadering.