The Delgados

De derde cd van de Schotse groep The Delgados, The Geat Eastern, blinkt uit in mistroostige liedjes. De band rond zanger Stewart Henderson en zangeres Emma Pollock maakt gebruik van een rijk scala aan instrumenten om die herfstigheid te verbeelden. Daarbij dient ook de afwisseling tussen de stemmen van de mannelijke Henderson en de vrouwelijke Pollock om de veelkleurigheid te vergroten.

Soms lijken ze elkaars schaduw, soms kaatsen ze de woorden, soms kronkelen ze om elkaar heen. Maar steeds is de samemwerking prachtig, ingebed in gedragen instrumentaties. The Delgados hebben een imposante beheersing over hun instrumentarium. Ze waken voor te grote zoetheid, en doseren evenzeer de ontluistering. Daarmee leverden ze een prachtige plaat af.

The Delgados: The Great Eastern (PIAS mntecd 1021)