Station 12 neemt Noors bedrijf over

Station 12, de gezamenlijke onderneming van KPN en het Australische telecombedrijf Telstra, neemt de maritieme divisie Spectec over van het aan de beurs van Oslo genoteerde Noorse bedrijf Visma ASA. Station 12 betaalt voor Spectec 186 miljoen gulden in contanten en neemt bovendien een schuld over van 2,2 miljoen gulden. De Nederlands-Australische onderneming, marktleider op het gebied van mobiele satellietcommunicatie, lijft hiermee naar eigen zeggen 's werelds grootste leverancier van ERP-software voor schepen in.

Spectec was vorig jaar goed voor een omzet van 49 miljoen gulden en een nettowinst van 6,6 miljoen gulden. Die resultaten kwamen vergeleken met 1998 neer op een groei van respectievelijk 19 procent en 83 procent. Bij het bedrijf werken wereldwijd in totaal 230 mensen.