Selectie Radio

De Nederlanden. Ondanks het feit dat er maar een stuk bekend is van zijn hand wordt Jan Baptist Verrijt gezien als een van de belangrijkste vaderlandse componisten van de zeventiende eeuw. Vanavond het eerste deel van een vierdelige serie met de uitvoering van Verrijts Opus 5 door de Consort of Musicke. Radio 4, 19.30-20.02u.

De Avonden. Vandaag precies elf jaar geleden gaf theatermaker, acteur en poppenspeler Jozef van den Berg zijn laatste voorstelling. Daarna trok hij zich terug als kluizenaar. Vanavond het gesproken uitzicht vanuit zijn zelfgebouwde hutje en daarna zijn gesproken inzicht. Radio 5, 22.00-0.00u.

Radio Uit. Danseres Bonnie Doets van Scapinoballet spreekt over haar lichaam als instrument en regisseur Jeroen van den Berg vertelt over de komedie `Polaroid' die hij maakte met het onlangs opgeheven Oranjehotel en het Theater van het Oosten. Radio 5, morgen, 17.05-17.50u.