Rode Ster speelt returnwedstrijd op neutraal veld

De UEFA heeft gisteren besloten dat de return in de openingsronde van de UEFA Cup tussen Rode Ster Belgrado en Leicester City op 28 september op neutraal terrein moet worden gespeeld. Oorspronkelijk was de wedstrijd met een week vervroegd, maar zou het duel wel in de Joegoslavische hoofdstad zijn gespeeld. De reden voor de verplaatsing is het feit dat de Joegoslavische parlementsverkiezingen vlak voor de wedstrijd plaatsvinden. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken vreest rondom die verkiezingen rellen in Belgrado.

Dragan Dzajic, directeur van Rode Ster Belgrado, is het niet eens met het besluit van de UEFA. ,,Wij zijn intens teleurgesteld door de beslissing van de UEFA, die hiermee onderstreept dat politiek boven sport staat.'' Rode Ster probeert de UEFA op andere gedachten te brengen.