Japanse bank ziet af van aankoop Dome

De Japanse bank Nomura ziet er van af de Millennium Dome in Londen te kopen. Dat besluit is een nieuwe tegenslag voor het noodlijdende project, dat de overgang van het tweede naar het derde millennium moest symboliseren. De Britse regering maakte 27 juli bekend dat de Dome in handen van een consortium onder leiding van Nomura zou komen. Het gebouw zou worden omgebouwd tot een groot pretpark met hotels, een conferentieoord, kantoren en restaurants. Maar de Japanse bank, dat 105 miljoen pond sterling (378 miljoen gulden) voor de Dome op tafel zou leggen, zegt zich ,,met tegenzin'' te hebben teruggetrokken uit de onderhandelingen over de aankoop. Vorige week maakte de millenniumcommissie, die is belast met de financiering van het gebouw, onverwacht bekend nog eens 47 miljoen pond in de Dome te pompen om zijn voortbestaan tot het einde van het jaar veilig te stellen.