Internationaal

LONDEN

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq eindigde gisteren opnieuw in de min en dat drukte vanmorgen ook weer de stemming op de Europese beurzen. Op de Londense effectenbeurs stonden vooral de technologiefondsen en de telecomaandelen onder druk. Zo verloor hardwareproducent ARM Holdings bijna 3 procent. Telecombedrijven Energis en Telewest Communications moesten bijna 2 procent inleveren.

Zwaargewicht Vodafone was een uitzondering op de verder tamme Londense beurs. Het aandeel van de telecomreus werd 0,3 procent duurder na de presentatie van de plannen voor de verkoop van het Italiaanse bedrijfsonderdeel Infostrada. De FTSE-index noteerde rond het middaguur 0,43 procent lager op 6.527 punten.

FRANKFURT

Deutsche Bank en Deutsche Telekom lieten vanmorgen aardige winsten noteren, maar dat kon niet verhinderen dat de DAX-index opnieuw in de min belandde. De Duitse beursgraadmeter stond rond de middag 0,50 procent lager op een totaal van 7.100 punten.

Het aandeel Deutsche Bank klom ruim 1 procent. Beleggers reageerden opgelucht op het bericht dat de bank niet langer de voornaamste kandidaat is om het Amerikaanse J.P. Morgan over te nemen. Het aandeel Dresdner Bank verloor 2 procent. Internetbank Direkt Anlage deed het nog slechter met een verlies van meer dan 4 procent. De bank heeft een bod van 911 miljoen euro uitgebracht op het Franse Self Trade.

PARIJS

Ook in Parijs werd de handel overschaduwd door het lagere slot van de Nasdaq. Dat zette de meeste technologiefondsen op verlies. L'Oreal was een van de weinige winnaars. Het cosmeticabedrijf maakte beter dan verwachte halfjaarcijfers bekend. Beleggers beloonden het aandeel met een koersstijging van 2,4 procent. Rond het middaguur noteerde de CAC-40 0,63 procent lager op een stand van 6.655 punten.

TOKIO

De effectenbeurs in Tokio is vanmorgen na twee slechte dagen hoger gesloten. De Nikkei-index klom 0,94 procent naar een stand van 16.191 punten. De stijging van de graadmeter was te danken aan de goede prestaties van de technologiefondsen. De beurzen in Hongkong en Zuid-Korea waren gesloten in verband met nationale feestdagen. In Australië sloot de koersindex 0,3 procent hoger.

NEW YORK

De Amerikaanse technologiefondsen zijn gisteren voor de vijfde keer in zes handelsdagen flink lager gesloten. De Nasdaq eindigde 1,2 procent lager op een stand van 3.850 punten. De Dow-Jonesindex klom 0,34 procent naar 11.233 punten.