Groningen scout kunstzinnige allochtonen

Drie cultuurscouts gaan in de stad Groningen kunstzinnig talent onder allochtonen opsporen. De allochtone talenten krijgen hulp bij het ontwikkelen van hun vaardigheden. Het resultaat van de talentenjacht wordt over een half jaar tijdens een grote `Art-Party' aan het publiek gepresenteerd.

,,De reguliere Nederlandse talenten worden al jaren via reguliere kanalen bereikt'', stelt woordvoerder L. Zee van de gemeente. Ervaring wijst echter uit dat allochtone jongeren niet de juiste weg weten te vinden om hun talenten te ontplooien. ,,Deze tendens zie je niet alleen bij kunst, maar ook bij sport of op de arbeidsmarkt'', zegt Zee.

De drie scouts zullen op scholen, in jongeren- en asielzoekerscentra of bij muziekverenigingen zoeken naar de talenten. Hun aanstelling vloeit voort uit een overeenkomst die staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur eerder dit jaar heeft gesloten met de gemeente en de provincie Groningen. Voor het project is een half miljoen gulden uitgetrokken. De helft hiervan komt van Cultuur, de andere helft van de provincie en de gemeente.