Explosie treft beursgebouw in Jakarta

Bij een krachtige explosie in het gebouw van de beurs van Jakarta is vanochtend een persoon om het leven gekomen en zijn ten ministe vijftien gewonden gevallen. Vermoedelijk is sprake van een bomaanslag. Waarnemers hebben de vrees uitgesproken voor verdere politieke destabilisatie in Indonesië. De beurs is gevestigd in het zakendistrict in centraal-Jakarta. In het gebouw zijn ook kantoren van de Wereldbank. Getuigen zeiden dat direct na de ontploffing, in de namiddag plaatselijke tijd, honderden mensen in paniek het torencomplex ontvluchtten. Uit het gebouw stegen zwarte rookwolken op. Volgens een politiewoordvoerder, geciteerd door een televisiezender, zijn er ,,sterke aanwijzingen'' dat de explosie is veroorzaakt door een bom. Enige weken geleden werd Jakarta opgeschrikt door een bomaanslag bij woning van de Filippijnse ambassadeur. Ook zijn er recent aanslagen geweest op onder andere het kantoor van procureur-generaal Darusman en op een stadsbus. Dat laatste incident deed zich voor op de dag dat het proces tegen oud-president Soeharto begon. Morgen wordt het proces tegen hem voortgezet.