De Boer uitblinker bij Glasgow Rangers

Ronald de Boer heeft zich gisteren in zijn tweede wedstrijd voor de Glasgow Rangers bewezen. De aanvallende middenvelder debuteerde zaterdag in het competitieduel tegen Dundee, maar gisteren stond hij voor het eerst in het veld op Ibrox.

Sturm Graz, dat Feyenoord in de voorronde uitschakelde, werd met overtuigende cijfers verslagen: 5-0.

Op de openingsdag van de Champions League nam de Schotse ploeg dankzij het fraaie doelsaldo de leiding in groep D. De Boer was de uitblinker. Hij scoorde zelf eenmaal en was betrokken bij bijna elke aanval. Behalve De Boer waren ook Mols en Van Bronckhorst succesvol, de laatste schoot binnen na een zeer knappe individuele actie van De Boer.

,,Ik stond vanaf het begin in het veld, dat is goed voor het zelfvertrouwen','zei de oud-Ajacied. ,,We hadden een slechte generale, maar daardoor hadden we de juiste spanning opgebouwd.'' De Oostenrijkse tegenstander was een makkelijke prooi voor de Rangers. Albertz en Dodds (prachtige lob) maakten de vijf vol.

Groepsgenoot Galatasaray leek in Istanbul ook op een vrij eenvoudige zege af te stevenen. Tegen Monaco namen de Turken een voorsprong van 2-0, door Jardel en Hagi. De Roemeen scoorde met een schitterend afstandsschot. In de tweede helft kreeg Hagi traditiegetrouw een rode kaart. Na rust ontstond een heel ander beeld. Nonda en Simone trokken de stand gelijk. De thuisclub herstelde zich op de valreep, via Capone: 3-2.

Voor Real Madrid (groep A) verliep de uitwedstrijd bij Sporting Lissabon moeizaam. De titelverdediger stond bij rust met 2-0 achter. Sa Pinto en Andre Cruz scoorden op fraaie wijze. Vijf minuten na rust begon Real aan een inhaalslag. Roberto Carlos maakte gebruik van zijn specialiteit en schoot een vrije trap bikkelhard in, 2-1. Twintig minuten voor het einde kwam Real door een eigen doelpunt van Rui Jorge alsnog op gelijke hoogte.

Groepsgenoot Spartak Moskou van Bayer Leverkusen: 2-0. Voor de Russen scoorden Titov en Bezrodnyi na rust. In de slotminuut miste Parfionov nog een strafschop voor de thuisploeg. In groep B won Arsenal uit bij Sparta Praag met 1-0. Zonder Dennis Bergkamp – wegens vliegangst in Engeland achtergebleven – waren de Engelsen de Tsjechen de baas. Het doelpunt kwam op naam van Silvinho. Hij rondde een fraaie solo doeltreffend af. Lazio Roma, ook groep B, won in Oekraïne met 3-0 van Shaktor. Claudio Lopez, Pavel Nedved en Simone Inzaghi scoorden.

Valencia, in groep C de volgende tegenstander van Heerenveen, heeft dinsdag in de eerste wedstrijd van de Champions League met 2-1 gewonnen van Olympiakos. Deze twee ploegen spelen net als Heerenveen in groep C. De Champions-Leaguefinalist van vorig seizoen ging met een 2-0 voorsprong de rust in. De treffers waren van Baraja en Alonso. In de 73ste minuut scoorde de Joegoslaaf Djordjevic voor Olympiakos.