Chemische stof verspreidt zich op vliegveld Sydney

Brandweer, ambulancediensten en politie zijn vanochtend op het vliegveld van Sydney in actie gekomen toen ongeveer veertig mensen in de vertrekhal vergiftigingsverschijnselen vertoonden. Volgens een woordvoerder van het vliegveld zou er een chemische reinigingsstof in het luchtverversingssyteem terecht zijn gekomen. Dat zou tot giftige dampen hebben geleid.

De woorvoerder van het vliegveld, waar atleten, officials en journalisten aankomen voor de Olympische Spelen, verklaarde dat zo'n vijftien personen ter plekke hulp hebben gekregen. 27 mensen moesten voor behandeling van de vergiftigingsverschijnselen naar het ziekenhuis. Ze maken het allen goed, volgens een woordvoerster van een van de ziekenhuizen. Er waren geen vertragingen door het incident. Wel werd de hal geëvacueerd. Na een inspectie is de vertrekhal weer geopend.