Chelsea ontslaat Vialli

Gianluca Vialli is gisteren ontslagen als trainer van Chelsea. De Italiaan kreeg veel kritiek na de teleurstellende resultaten van de Londense voetbalclub. Assistent Graham Rix neemt tijdelijk de taken van Vialli waar.

Athole Still, manager van Vialli, zei over het vertrek van de 36-jarige Italiaan: ,,De reden van Vialli's ontslag is niet de tegenvallende resultaten van Chelsea in het begin van de competitie. Hij vertrekt omdat enkele spelers het vertrouwen in hem hebben verloren. Vialli is erg teleurgesteld, maar realiseert zich dat er iets moest gebeuren.''

Vialli won vorig seizoen met Chelsea de FA Cup, maar kwalificeerde zich afgelopen competitie niet voor de Champions League. In de Engelse competitie won Chelsea in vijf wedstrijden slechts één keer.

De Italiaan, die sinds 2,5 jaar coach is van Chelsea, volgde in 1998 Gullit op. Vialli deed voor het nieuwe seizoen grote aankopen voor Chelsea.Naast Hasselbaink (52,8 miljoen gulden) en de transfervrije Bogarde, haalde de Italiaan ook de Kroaat Stanic (19 miljoen) en de IJslander Gudjohnson (14 miljoen) binnen.

Volgens de bookmakers van William Hill is de Italiaan Zola favoriet (twee tegen één). Rijkaard is de populairste Nederlandse kandidaat (twaalf tegen één).

Ook Cruijff (twintig tegen één) en Gullit (vijftig tegen één) worden op de lijsten van de bookmakers genoemd.