Vitesse ruziet met fans over spandoek

De Arnhemse voetbalclub Vitesse en haar supporters ruziën over een spandoek met daarop de tekst `Karel Aalbers forever', een verwijzing naar de man die in februari onder dwang van hoofdsponsor Nuon opstapte als voorzitter van de club.

Een bewakingsdienst verwijderde het doek vorige week woensdag vanaf de tribune in stadion Gelredome. In Tilburg hing zaterdag tijdens de wedstrijd Willem II-Vitesse alweer een nieuw spandoek met dezelfde tekst. Daar bleef de steunbetuiging aan Aalbers hangen.

Vitesse en hoofdsponsor Nuon willen het doek niet langer binnen Gelredome zien. ,,Vitesse en Karel Aalbers hebben de afspraak gemaakt om niet langer naar elkaar te verwijzen'', aldus woordvoerder F. Huizinga van de Arnhemse club. ,,Zo'n spandoek in het stadion lijkt me een duidelijke verwijzing naar Aalbers en dat is in strijd met de afspraak.''

De supporters van Vitesse willen behalve Aalbers hun spandoek terug, desnoods via de rechter. Het doek zou 1.500 gulden hebben gekost.