Sprinter McEwen rijdt voor Domo

Robbie McEwen rijdt volgend seizoen voor Domo-Farm Frites. Dat heeft manager Patrick Lefevere gisteren bevestigd. De Australische sprinter is de vijfde renner van Farm Frites die na dit seizoen overstapt naar de fusieploeg. Eerder zette Servais Knaven zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de ploeg van Lefevere. Ook Koos Moerenhout, de Belg Steven Kleynen en de Zweed Glenn Magnusson kregen een contract bij Domo. Zij tekenden, net als McEwen, voor één jaar. ,,Voor dit moment zijn dat de renners van Farm Frites die overkomen'', zei Lefevere gisteren. De manager zou graag Peter van Petegem in zijn ploeg opnemen. De Belg heeft een doorlopend contract bij Farm Frites, maar tekende ook al bij Mapei. Lefevere: ,,We wachten nog even af. Ik wil best nog tegemoet komen aan de wensen van Farm Frites om meer renners onder te brengen, maar de mogelijkheden zijn beperkt. Ik wil geen ploeg van 25 renners, hooguit 20 of 21.''